Μ. Κοκολάκης: Στους αρχαιολογικούς χώρους της Κουμάσας και της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Γόρτυνας στην Μητρόπολη

Τους αρχαιολογικούς χώρους της Κουμάσας και της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Γόρτυνας στην Μητρόπολη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ανασκαφικές εργασίες, με σπουδαία ευρήματα, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της Μεγάλης Γόρτυνας. 

Ο Μιχάλης Κοκολάκης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους αρχαιολόγους, κορυφαίους επιστήμονες, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο και Ιζαμπέλα Μπαλτίνι, για την πορεία των ανασκαφών, τις ανάγκες που υπάρχουν, μεταξύ των οποίων η αγορά ακινήτων ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την ευρύτερη περιοχή, για τον τόπο μας, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας. 

Ειδικά για τον αρχαιολογικό χώρο της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Γόρτυνας στην Μητρόπολη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απομάκρυνση του παλαιού υδατόπυργου – που έχει ήδη προβλεφθεί, στο πλαίσιο του έργου «Υποδομές Ύδρευσης – Βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης οικισμού Μητρόπολης», με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη εκπόνησης μελέτης για την μετατόπιση του κεντρικού δρόμου του οικισμού Μητρόπολης, με στόχο την διάσωση, προστασία και ανάδειξη της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής και των αρχαιοτήτων της περιοχής, που περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Μεγάλης Γόρτυνας.  

Ο Μιχάλης Κοκολάκης, επισκέφθηκε, επίσης, το παλαιό Δημοτικό σχολείο στο Φουρνοφάραγγο, για το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη και έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Κρήτης, για την μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο, για την παρουσίαση των ανασκαφικών ευρημάτων της Κουμάσας.

«Ο ανεκτίμητος αρχαιολογικός πλούτος, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, αποτελούν ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Είμαστε δίπλα στις ανασκαφικές ομάδες της Κουμάσας και της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής της Γόρτυνας στην Μητρόπολη, στηρίζοντας το σπουδαίο έργο τους, με όλες μας τις δυνάμεις. Τέτοιους είδους εγχειρήματα, σε συνδυασμό με την δυναμική που δημιουργεί η λειτουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, αλλά και η (εν εξελίξει) ανασκαφή του Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο τόπος μας να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί